högt blodtryck gravid risker Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • eget jordnötssmör nyttigt
  • djurgården hockey tränare
  • wörterbuch italienisch deutsch sätze
  • biverkningar grönt kaffe
  • handelsavtal beordrad övertid
  • livslängd sverige 2015

Det är svårt att se unga människor så allvarligt skadade, säger Torgny Wessman, överläkare vid akuten på Skånes universitetssjukhus i Malmö.

sätta i halsen lunginflammation Det är svårt att se unga människor så allvarligt skadade, säger Torgny Wessman, överläkare vid akuten på Skånes universitetssjukhus i Malmö. ester restaurang göteborg Bild: David Castor Wikimedia/Emil Malmborg Bildbyrån

gräns för skattefri uthyrning Fler skottskadade tas emot på sjukhusen

bröstmjölk som sinar Antalet personer som söker vård för skottskador har ökat de senaste åren. I Malmö har det mer än fördubblats sedan 2015.

Annons:

ac dc slutsålt 2015 münchen vorgruppe Det rapporterar Ekot i dag och konstaterar att gruppen skjutna är mycket liten men ökande. Oftast handlar det om unga män som blivit skjutna i överkroppen, i bröstkorgen eller buken.

arla färskost curry I hela landet registrerades år 2016, som är den senast tillgängliga rikssiffran, 263 skottskadade patienter. Det är en ökning med 109 från år 2014, enligt det nationella traumaregistret, Swetrau, uppger Ekot. 

benny andersson hotell söder På Skånes universitetssjukhus i Malmö fördubblades antalet skottskadade under år 2017 jämfört med året innan. Under första halvåret i år har redan 24 personer tagits in med skottskador.

bodegas francisco gómez villena alicante – Vi har definitivt märkt att antalet skottskadade har ökat, säger Torgny Wessman, överläkare vid akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö till Dagens Medicin.

äpple kanel nyttigt Under de åtta år han arbetat på akuten har skador av kriminellt våld ökat successivt och han upplever att sjukhuset hunnit få bra rutiner för hur det ska hanteras.

väldigt trött på eftermiddagen – Vi har ett bra samarbete med polisen och sjukhusets säkerhetsavdelningen. När vi får in en skottskadad patient trycker vi på en knapp och polisen är här inom en till två minuter och spärrar av för att vi inte ska få hit gängen.

dödens väg skåne Det är dock inte gängen som är problemet på akuten, påpekar han. Han har aldrig hört att personal på akuten har hotats av någon vid skottskador.

hyra lätt lastbil göteborg billigt – Det som är svårt för personalen är att se unga människor så allvarligt skadade, 20-åringar som kunde vara ens son kommer hit och dör, det är emotionellt svårt att hantera. De flesta kommer heller inte med ambulans utan någon kompis lastar in dem i en bil och lämnar av dem, så vi är aldrig förberedda.

helgrillat lamm tillbehör Patienter med allvarliga skottskador stannar bara en kort stund på akuten innan de förs vidare till kirurgen, iva eller ava. Ibland ger personalen på akuten blod, intuberar och förbereder patienten för operation. Personal som tagit hand om patienterna får stöd direkt efteråt och inom 72 timmar sammankallas alla, inklusive räddningspersonal, som varit berörda, för en debriefing.

buss från göteborg till stockholm – Men det är få patienter som utsatts för kriminellt våld i förhållande till de 300 som vi tar in om dagen.

var hittar man kläderna i gokväll sebastian krantz värdelösa människa lyrics Relaterat material
detsamma på danska

auto svärtinge omdöme Kommentarer

Jag är ingen robot:   blidvädersvägen 4k lund 3 + pannkakor lchf mandelmjöl fiberhusk 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins portföljförvaltning av el