vad betyder biologisk människosyn Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • fallskärm lyrics timbuktu
  • hängare rör svart
  • snygg portfölj skinn
  • kvart interiør gøteborg
  • viltspårprov 2015 skåne
  • hänga läpp betydelse

pannkakor med havremjölk recept lapplands gymnasium läsårsplan Bild: Thinkstock

lägenhet spanien nerja

attendo care hemtjänst uppsala Stora insatser av anhöriga i den globala demensvården

ta bort klistermärken på dator Den så kallade informella vården stod för 40 procent av den globala demensomsorgen 2015. Vård av detta slag var i majoritet i låginkomstländer och de flesta vårdgivarna var kvinnor, enligt en ny internationell rapport. 

Annons:
Anders Wimo
Bild: Bildmakarna

dödskalle glas kosta Informell vård definieras som obetalt vård utförd av en anhörig. Det nedlagda arbetet för informell vård av demenspatienter uppgick under 2015 till en motsvarighet av 40 miljoner heltidsarbeten. Sociala förändringar världen över, till exempel att fler kvinnor träder in på arbetsmarknaden, innebär dock att många länder måste ställa om från informell till formell vård på sikt, menar forskarna.

ekonomisk förening moms Rapporten utgår från Karolinska institutet och Anders Wimo, adjungerad professor i geriatrisk allmänmedicin med hälsoekonomisk inriktning, är en av forskarna bakom studien. Han understryker att det är bra för kvinnors ekonomiska situation att börja förvärvsarbeta, men att omställningen kan bli en utmaning i de länder som inte har något utvecklat socialt skyddsnät.

spökena som ändrade färg – Om man inte har en sådan struktur som vi har i våra delar av världen kan situationen för de demenssjuka påverkas ganska påtagligt, säger Anders Wimo till Dagens Medicin.

pris gifta sig på arlanda Rapporten baseras på utdrag av data från Alzheimer's Disease Internationals rapporter från 2010 och 2015. Alzheimer's Disease International är en global samarbetsorganisation som sysslar med information om kognitiva hjärnsjukdomar och stöd till drabbade och dess anhöriga. På grund av osäker och bristfällig data ska fynden ses som uppskattningar och inga exakta siffror, skriver forskarna.

jacob dahlin ted gärdestad färja från stockholm till riga Relaterat material
lchf efterrätt med mandelmjöl

spåra nummer gratis Kommentarer